Kedves Szülők!

 

Három országban folyik a szervezés a hamarosan Pilisvörösvárra érkező TriNa Orchestra projekt előkészítésére. 

A fiatalok már nagyon várják, hogy újra találkozhassanak, együtt zenélhessenek, és elindulhasson a nagy TriNa kaland következő epizódja Magyarországon. 


A tábor utolsó napjaiban a fiatalok helyi családoknál lesznek elszállásolva, hogy ezáltal is erősítsük a partnerkapcsolati szálakat Gerstettennel és partnervárosával Cebazattal.


Ehhez várjuk olyan családok jelentkezését, akik szívesen adnának helyet fiatal zenészeknek.


Az alábbi linken megnyitható űrlap tartalmazza a részleteket.


https://bit.ly/trinaszallasado


Előre is köszönjük felajánlásaikat!

 

Üdvözlettel:

Zeneiskola vezetősége

Ezen az oldalon 2022. július 23-tól követheti a Trinások kalandjait, a Trina Orchestra harmadik évadának második epizódjában! 

Ezen a linken érhető el a folyamatosan frissített hivatalos tartalom!

Hivatalos weblap: https://trina-orchestra.eu/hu/

Növendékeink már nagyon várják a tábort, mely minden évben zenei életük egyik legmeghatározóbb eseménye! Hetek óta tartanak a próbák, felkészülés a tábor megmérettetéseire, hiszen a zenei anyag nagy magas minőséget képvisel. Az indulást megelező napokban a vonósok minden nap a zeneiskolában gyakorolnak Siklósi Nóra tanárnő vezetésével, természetesen a szólamokat Oláhné Szabó Anita intézményvezető asszony és Tácsik Zsuzsanna cselló tanárnő segíti. 

A fúvósok minden héten egyszer találkoztak az elmúlt hónapban, ahol közösen ismerkedtek a darabokkal és a velük járó nehézségekkel...:) A partner-intézmények által kezdeményezett és a partner-városok zeneiskolái által szervezett projekt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a három különböző ország fiataljait.


Ezt a programot a németországi Gerstetten, a francia Cébazat és a magyar Pilisvörösvár városok finanszírozzák OFAJ/DFJW és a Baden Wüttemberg Alapítvány segítségével.


A kedvezményezés keretében mindhárom város, egymást váltva, közel 70 zenészt fogad több mint egy hét erejéig.

A 3 éves ciklus célja eredetileg az volt, hogy különböző anyanyelvű és kultúrájú diákok ismerhessék meg egymást.

A köztük lévő közös pont pedig nem más, mint: a zene.

A mindennapok az intenzív próbák, a kulináris felfedezések és a tematikus esték, valamint a helyi kultúra megismerése köré épülnek. Az utazás során a résztvevők közelebbről is megismerkedhetnek a fogadó ország sajátosságaival, ami szintén a cserekapcsolatokat erősíti.

A kaland egy koncerttel végződik, amelyet ezen az oldalon is közvetítünk.